Väl hemma igen var jag tvungen att inviga den vita tryffelpurén från Milano. Eftersom fredagar är en dag när jag helst av allt bara vill slänga mig i soffan så ska det vara mat som inte kräver allt för mycket tankekraft. En fin bit kött är just det. I det här fallet stora fina hängmörade entrecoter som bara behöver saltas, peppras och studsa i pannan - klart! 
 
Till detta serverade jag stekt portabello som också saltades och pepprades och grön sparris som stektes och ströddes med flingsalt och så tryffelsmöret.
 
För två personer brukar 50 g smör vara lagom.
Smaka av med tryffelpurén allt eftersom. Varianten som finns i Sverige har oftast lägre tryffelhalt och då behövs det mer. 
Salta esteter smak och låt det stå i kylen minst en halvtimme. Blir det något över så går det bra att rulla in i plastfolie och frysa. 
 
Den vita tryffeln är lite smörigare i smaken än den svarta. För att den inte ska försvinna så är det viktigt att du inte är för generös med pepparkvarnen på kött och svamp. 
 
Servera gärna med ett smörigt rött vin.
 
 
Middag, Sparris, Tryffel, fredagsmys, huvudrätt, kött, lyx, lättlagat, svamp,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej