Här kommer ytterligare en variation på råbiff. Vad kan vara bättre än riktigt fin oxfilé och tryffel? Här ackompanjerar jag det med krispig ruccola och syrade trattkantareller som min mamma har gjort. En riktig toppenkombination! 
 
Tänk på att förbereda majonnäsen dagen innan för att få ordentlig tryffelsmak. Jag köpte tryffel i spad och använde spadet för att få tryffelsmak på biffen.

Förrätt 2 personer:
Oxfilé grovmalen 200 g
Tryffelsalt
Peppar
Ev spad trån tryffeln
 
Blanda och smaka!
 
Tryffelmajonnäs 
Äggulor 2 normala eller 3 små
Citron pressad 1 tsk
Vitvinsvinäger 1 tsk, jag använder en på Chardonnay 
Olivolja 1 dl
Solrosolja 1 dl
Tryffel 10 g hyvlad
Tryffelsalt eller vanligt salt
 
Blanda ägg, citron och vitvinsvinäger. Vispa ner oljan lite i taget. Smaka av med salt. Hyvla tryffeln och lägg den ovanpå. Förslut och förvara i kylskåp över natten. Blanda ihop före serveringen.
 
Tillbehör
Syrade trattkantareller
Ruccola 
Äggulor 2
Lyxigt, förrätt, l, lättlagat, oxfilé, råbiff, svamp, trattkantareller, tryffel,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej