Vår sista vandring var också den plattaste, inte för att det säger så mycket på Azorerna. Men det var en trevlig avslutning när vi var lite trötta och ömma. Furnasdalen är också ett måste vid ett besök på São Miguel.
 
Vandringen börjar i byn Furnas som ser mysig ut och det ser ut som att det finns flera trevliga hotell här. Sen leder den till största delen runt den gröna, bubblande och svaveldoftande sjön. Runt sjön kan man se rök komma ut från varma bergväggar. På en plats finns argt rykande och kokande källor intill vilka lokalbefolkningen lagar mat i jordhögar.
 
 
Runt sjön finns gott om roliga konstinstallationer att titta på, men naturen är inte den mest storslagna för de som redan varit runt på ön. Ändock en trevlig avslutande tur.
 
 
Väl tillbaka i byn Furnas åt vi en lunch innan vi gick in i parken Terra Nostra. En stor paradispark fylld med stora träd, blommor, slingrande stigar och dammar med feta fiskar. Ge dig själv gott om tid för att strosa runt här, och såklart ta ett bad i den varma, gula källan. Efter ett dopp kan du förvänta dig att tvätta ut gult ur håret i någta dagar, och tvätta badkläderna några gånger, men det är verkligen behagligt!
 
 
 
 
azorerna, bad, natur, vandra, varma källor,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej