Det här är ett recept ur minfavoritkokbok för tillfället, Allt om mat och vin. 

I orginalreceptet är det bara en pilgrimsmussla per person, men det tyckte jag var lite lite. Jag gjorde också en halv sats av salladen, som i receptet ska räcka till sex och jag tyckte att det blev lagom med en halv sats till två personer, särskilt om man har inte allt för tunga rätter till huvud- och efterrätt. Det jag skulle ändra till nästa tillagning är att antingen köpa små musslor, eller stora och dela dem i två för i det här fallet så blev baconet färdigt innan musslan inuti hann bli helt tillagad.

För 2:
Pilgrimsmusslor 4
Bacon 2 eller 4 skivor, beroende på storlek
Salt

Rotselleri 50 g
Basilika 3 blad
Mascarpone 3 msk
Majonnäs 1 msk
Salt 1 krm
Svartpeppar

Basilika till garnering

Eftersom jag följde instruktionerna i boken så noga jag bara kunde den här gången så publicerar jag det inte här. 
förrätt, lyx, pilgrimsmusslor,