Ännu ett recept ur Allt om mat och vin. Tyvärr tog gurkan över smaken för mycket, och kombinationen är inte den bästa överlag.  Så jag kommer nog inte att tillaga det här receptet igen.
Förrätt, Jordärtskocka, Lyxigt, Löjrom,

Det här är en variant på min favoritrisotto, med smörstekt hummer istället för pilgrimsmusslor. Receptet hittar du här.
lyx, risotto, skaldjur,

En fräsch sorbet med en hint av alkohol är en härlig avslutning på middagen. Orginalreceptet är hämtat ur Allt om mat och vin.

Sorbet
Passionsfrukt 4
Mango 1/2
Passionsfruktsbrandy eller annan god dryck 1 msk
Strösocker 1 1/2 dl
Gelatinblad 1 

Fruktsallad
Sharonfrukt 1
Passionsfrukt 2
Mango 1/2

1. Kärna ur och sila passionsfrukten till sorbeten.

2. Skala och kärna ur mangon och mixa halva med en mixerstav, den andra halva tärnas till fruktsalladen.

3. Mjuka upp gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

4. Koka upp sockret i 1 dl vatten. Ta från plattan och rör ner gelatinbladet.

5. Blanda ner saften av passionsfrukt, brandy, mango och 1 dl vatten. Tillaga i glassmaskin och lägg in i plastburk i frusen.

6. Tärna sharonfrukten, töm passionsfrukterna och servera i skålar tillsammans med den tärnade mangon. Toppa med sorbet och servera omedelbart.
dessert, frukt, sorbet,

Liknande inlägg