I den här kombinationen gifter sig både smaker och konsistenser till en magisk förrätt. Till detta serverade jag en Rotari rosé som är ett prisvärt bubbel som passar utmärkt till sötman. 

Anklevermousse 50g/person
Vitt rostbröd 1 skiva/person
Moget päron
Fikonmarmelad efter smak
Smör

Skär ut brödet i den storlek och form du vill ha. Stek brödet i rikligt med smör så att det får färg. Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron.


Förrätt, anka, fågel, lyxigt, lättlagat,
 
Har du, liksom jag, en fascination för smaker och smakkombinationer och älskar god öl?
Se då till att titta på Mariestads inspirerande webbserie Den stora smakresan. I åtta avsnitt reser den tvåstjärniga krögaren Björn Franzén och bryggmästaren Rickard Bengtsson längs Göta Kanal med ett mikrobryggeri och träffar experter inom olika aspekter i ölmakandet.
 
Tillsammans med sin gäster delar de med sig många matnyttiga insikter om smak och om ölbryggarkonsten, för oss som ännu inte har ett hemmabryggeri i garderoben. Jag fick med mig en hel del nya kunskaper att briljera med nästa gång som det vankas öl!
 
Du hittar Den stora smakresan på mariestads.se 
 
Det här är ett sponsrat inlägg.
dryck, sponsrat, Öl,


Det är inte ofta som jag serverar fläsk som helgmat, med efter det här så kanske jag gör det! 

Det enda problemet var att det tog väldigt lång tid för köttet att bli klart i vår ugn över en timme längre än vad som stod i receptet. Det hade också varit en fördel att ha två ungar för att kunna tillaga potatisen samtidigt. Nästa gång ska jag börja tidigare på dagen. 

Recept från boken Allt om mat och vin.
Middag, fläsk, kött, långkok, tidskrävande,

Liknande inlägg