Lyxigt och lättlagat när det är som bäst shitaken är ett trevligt komplement till tryffelsmaken. Servera med en god Barolo.

Ingredienser:
Färsk spagetti
Shitake
Grädde
Tryffel
Tryffelpasta
Svampfond
Salt
Schalottenlök
Vitlök
Persilja 
Basilika 
Parmesan
Smör
Olivolja
Gott bröd

Recept:
1. Skiva svampen och hacka löken och stek i en het panna med olivolja och smör.
2. Koka pastan.
3. Tillsätt grädde, fond, basilika och persilja till löken och svampen och låt det koka upp. Smaka av med salt.
4. Blanda i pastan, en klick smör och tryffelpasta.
5. Hyvla tryffeln och riv parmesanen.
6. Servera pastan och toppa med tryffel, parmesan och persilja och en skiva gott bröd.



italienskt, pasta, svamp, tryffel,

Pilligt, men inte svårt att få till, och så är det ju så gott att det inte krävs så mycket tillbehör. 

Ingredienser:
Potatis, mjölig 800 g
Vetemjöl 6-7 plus extra att strö med
Ägg 1 st
Olivolja 1 msk
Smör 50 g
Salvia
Basilika
Persilja
Bacon
Parmesan

Recept:
1. Koka och skala potatisen. Mosa den ännu varma potatisen och knåda den till en deg med mjöl, ägg och olja. 
2. Dela och rulla ut degen i längder med ca 1 cm i diameter, strö över mjöl så att det inte fastnar. Skär små bitar och rulla varje gnocchi mot en gaffel så att den får ett randigt mönster på ena sidan och en liten grop på den andra.
3. Koka gnocchin i saltat vatten några stycken i taget. När de flyter upp är de klara. Ta upp med en hålslev och låt rinna av.
4. Skiva och stek bacon. Låt rinna av på hushållspapper men behåll fettet i pannan.
5. Tillsätt smör och kryddor i pannan och stek gnocchin tills den får lite färg.
6. Servera med parmesan.
gnocchi, italienskt, middag,

Ingredienser: 
Innanlår av nöt 200g 
Majrova 0,5 st liten
Majonnäs 1 sats (recept här)
Dijonsenap 1 tsk
Syrad svamp 
Parmesan
Finn crisp 6 skivor
 
Recept:
1. Börja med att blanda majonnäsen. 
2. Skala och riv majrovan och tillsätt hälften av den till majonnäsen.
3. Hacka innanlåret och blanda med resten av majrovan och dijonsenapen. Salta rikligt.
4. Servera med Finn crisp i botten, ett lager majonnäs, köttet, syrad svamp, riven parmesan och toppa med persilja. 
5. Servera!
förrätt, råbiff,

Liknande inlägg