Hasselbackspotatis

En klassiker som aldrig slår fel på lördagkvällen!
 
Hasselbackspotatis:
Fast potatis 6
Smör 25 g
Ströbröd 0,5 msk
Salt
 
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
2. Skiva potatisen i tunna skivor så att den fortfarande håller ihop i botten.
3. Lägg potatisarna på en ugnsfast form. Smält smöret och pensla potatisarna. 
4. Baka i 20 minuter.
5. Stör på ströbröd och salt. Baka i ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är färdig och har fått lite lätt färg.
 
Örtsmör:
Smör 50 g
Vitlök 1-2 klyftor
Färsk persilja
Salt
 
Tillagning:
Mosa ihop ingredienserna och rulla ihop det till en korv i plastfolie. Förvara i kylskåp till servering.

Till detta drack vi ett vin inköpt i Italien: Verone, 2003
Middag, Potatis, kött, lättlagat,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej