Bakad rotselleri
 
JP lät minst sagt tveksam när jag sa att jag ville laga ugnsbakad rotselleri som förrätt till vår heliga lördagsmiddag. Men som den modige man han är så gick han med på det. 
 
Efter första tuggan utbrast han ett förvånat "oj det var ju gott" och vid kvällens slut tog den hem toppbetyget av kvällens matinslag. Så våga testa du med!
 
Ingredienser som kan räcka upp till 4 beroende på storleken på rotsellerin. Jag tog minsta möjliga:
Rotselleri 1
Smör 100 g
Timjan 1 kvist
Tryffel 10 g
Schalottenlök 1 st
Vitvinsvinäger 1-2 tsk
Salt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och skala rotsellerin noga.
2. Badda in sellerin i smöret och lägg den i en ugnsfast form med en kvist timjan.
3. Baka i 10 minuter. Sänk sedan till 170 grader i ungefär 1 timme. Ös rotsellerin med det smälta smöret var 10e minut.
4. Rotsellerin är klar när den är mjuk rakt igenom, testa med en tandpetare.
5. Använd det överblivna smöret till att steka schalottenlök.
6. Ta bort från värme och tillsätt riven tryffel, vitvinsvinäger och salt.
Skiva rotsellerin och servera med tryffelsmöret. Jag hade tänkt hyvla över lite parmesan, men glömde. Så du kan testa och säga om det blev bra!
 
Rotselleri


Tryffel, förrätt, lyxigt, tidskrävande,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej