Skäm bort dig själv med löjligt goda och absurt lättlagade söndagsknyten. Fyllningen kan naturligtvis varieras, men min favorit är:
 
Smördeg
Fetaost
Färsk spenat
Vitlök
Färska örter som basilika och persilja
Svartpeppar
Äggula
 
1. Ta fram smördegen och låte den tina. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek spenaten i lite olja och salta lätt. Den ska bli av med den mesta vätskan.
3. Smula fetaost, hacka kryddor och blanda med spenaten i en bunke. Krydda med lite peppar.
4. Dela smördegen i fyrkanter och tryck ut dom lite. Lägg upp lite fyllning på varje fyrkant.
5. Tryck igen kanterna, pensla med äggula ifall de inte vill fastna.
6. Pensla knytena med äggula och tillaga i ugn tills de blir gyllengula, ca 15-20 minuter.
 
Njut!
Comfort food, Ost, lättlagat, vegetariskt,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej