Fira våren med den här ljuvliga förrätten! Servera en större portion på kavring för att istället få en brunch eller lunch i solen.
Ingredienser för 2:
Kallrökt lax 100g
Dill
Citronskal
Chili
Svartpeppar
Sparris 8 stjälkar
Pocherat ägg:
Ägg 2
Ättiksprit 12% 1 msk/2 l vatten
Hollandaise:
Äggulor 2
Vatten 2msk
Smör 125g
Citronsaft
Salt
Vitpeppar
Körvel, färsk
Hollandaise:
1. Smält smöret.
2. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna.
3. Tillsätt smöret i en smal stråle samtidigt som du vispar. Undvik att få med bottensatsen.
4. Krydda med salt, vitpeppar och citronsaft och rör i körvel.
Lax och sparris:
1. Lägg upp laxen och krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill.
2. Stek eller grilla sparrisen och krydda med flingsalt.
Pocherat ägg
1. Låt vattnet sjuda med ättispriten i en kastrull.
2. Häll försiktigt i ett ägg och låt det koka i ungefär 3 minuter, beroende på äggets storlek. Vitan ska bli fast men gulan rinnande. Lyft upp med en hålslev och sänk ner i kallt vatten hastigt.
3. Putsa ägget innan du lägger upp det.
Servera med sparris på laxen och ägget ovanpå. Toppa med rikligt med sås.
förrätt,
lax,
sparris,
ägg,
Kommentera