Fira våren med den här ljuvliga förrätten! Servera en större portion på kavring för att istället få en brunch eller lunch i solen.

Ingredienser för 2:
Kallrökt lax 100g
Dill
Citronskal
Chili
Svartpeppar
Sparris 8 stjälkar

Pocherat ägg:
Ägg 2
Ättiksprit 12% 1 msk/2 l vatten

Hollandaise:
Äggulor 2
Vatten 2msk
Smör 125g
Citronsaft
Salt
Vitpeppar
Körvel, färsk

Hollandaise:
1. Smält smöret.
2. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna.
3. Tillsätt smöret i en smal stråle samtidigt som du vispar. Undvik att få med bottensatsen.
4. Krydda med salt, vitpeppar och citronsaft och rör i körvel.

Lax och sparris:
1. Lägg upp laxen och krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill.
2. Stek eller grilla sparrisen och krydda med flingsalt.

Pocherat ägg
1. Låt vattnet sjuda med ättispriten i en kastrull.
2. Häll försiktigt i ett ägg och låt det koka i ungefär 3 minuter, beroende på äggets storlek. Vitan ska bli fast men gulan rinnande. Lyft upp med en hålslev och sänk ner i kallt vatten hastigt. 
3. Putsa ägget innan du lägger upp det.

Servera med sparris på laxen och ägget ovanpå. Toppa med rikligt med sås.


förrätt, lax, sparris, ägg,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej