En fräsch sorbet med en hint av alkohol är en härlig avslutning på middagen. Orginalreceptet är hämtat ur Allt om mat och vin.
Sorbet
Passionsfrukt 4
Mango 1/2
Passionsfruktsbrandy eller annan god dryck 1 msk
Strösocker 1 1/2 dl
Gelatinblad 1
Fruktsallad
Sharonfrukt 1
Passionsfrukt 2
Mango 1/2
1. Kärna ur och sila passionsfrukten till sorbeten.
2. Skala och kärna ur mangon och mixa halva med en mixerstav, den andra halva tärnas till fruktsalladen.
3. Mjuka upp gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
4. Koka upp sockret i 1 dl vatten. Ta från plattan och rör ner gelatinbladet.
5. Blanda ner saften av passionsfrukt, brandy, mango och 1 dl vatten. Tillaga i glassmaskin och lägg in i plastburk i frusen.
6. Tärna sharonfrukten, töm passionsfrukterna och servera i skålar tillsammans med den tärnade mangon. Toppa med sorbet och servera omedelbart.
dessert,
frukt,
sorbet,
Kommentera