En fräsch sorbet med en hint av alkohol är en härlig avslutning på middagen. Orginalreceptet är hämtat ur Allt om mat och vin.

Sorbet
Passionsfrukt 4
Mango 1/2
Passionsfruktsbrandy eller annan god dryck 1 msk
Strösocker 1 1/2 dl
Gelatinblad 1 

Fruktsallad
Sharonfrukt 1
Passionsfrukt 2
Mango 1/2

1. Kärna ur och sila passionsfrukten till sorbeten.

2. Skala och kärna ur mangon och mixa halva med en mixerstav, den andra halva tärnas till fruktsalladen.

3. Mjuka upp gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

4. Koka upp sockret i 1 dl vatten. Ta från plattan och rör ner gelatinbladet.

5. Blanda ner saften av passionsfrukt, brandy, mango och 1 dl vatten. Tillaga i glassmaskin och lägg in i plastburk i frusen.

6. Tärna sharonfrukten, töm passionsfrukterna och servera i skålar tillsammans med den tärnade mangon. Toppa med sorbet och servera omedelbart.
dessert, frukt, sorbet,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej