Att tillaga fisk är en av mina största svagheter, men jag vill bli bra på det. Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen! 

Fisken blev nästan perfekt, kunde ha fått någon minut mindre, men helt perfekt får det ju inte bli på första försöket.

För 2:
Torskrygg 400g
Citronsaft 2 msk / 1/2 citron
Vatten 3 dl
Salt 2 msk
Panko 0,5 dl
Parmesan 0,5 dl
Smör

Syrad lök
Schalottenlök 4 st
Äppelcidervinäger 2 msk
Vatten 0,5 dl

Sojabönspuré 
Sojabönor 80-90 g
Vatten 1-2 msk
Kallpressade solrosolja 1-2 msk
Pressad citron
Salt

Bräserade fänkål
Fänkål 1 liten
Torrt vitt vin 1 dl
Smör
Salt

Garnering
Forell/laxrom 50 g
avancerat, caviar, fisk, kaviar, middag,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej