
Det här var mitt andra försök på biff Wellington. Vilket betyder att jag bara har 998 försök kvar innan jag får till den perfekt. Rätt gott blev det dock ändå.
Den här gången testade jag ett annat recept på madeirasåsen, och den blev inte lika bra. Duxellen gjorde jag med portabello, vilket blev väldigt lyckat. Jag använde köttermometer den här gången, men borde ha satt den på någon grad lägre eftersom köttet fortsatte tillagas när det vilar, och jag vill ju ha mitt kött rött!
Biff
Oxfilé 600g riktigt fin bit
Portabello eller annan köttig svamp 200g
Schalottenlök 2
Vispgrädde 1dl
Prosciutto 6 tunna skivor
Dijonsenap 1tsk
Smördeg 2 ark
Smör
Vetemjöl
Äggula
Salt & peppar
Tillbehör
Murklor 100g
Brysselkålsblad 200g
Smör
Se till att murklorna är förvällda och skölj dom noga.
Plocka bladen från brysselkålen och rensa bort de fula.
Stek murklor och brysselkålsböad i smör tills bladen är mjuka.
Middag,
avancerat,
kött,
lyxigt,
svamp,
Kommentera