Musslor är gott, prisvärt, miljövänligt, rika på järn och kan varieras på många sätt. Så det är dags att laga det! 
 
Den här gången valde jag att göra den mer mättande varianten med grädde. Jag tycker att det spadet passar utmärkt med det lite syrliga parmesanbrödet som jag har istället för pommes. Till det hela har jag också tryffelmajonnäs.
 
Moules de la créme för två:
Ett nät färska blåmusslor
Schalottenlök 1
Vitlök 1 klyfta
Timjan
Olivolja
Torrt vitt vin 1,5 dl
Vispgrädde 1 dl
 
1. Tvätta musslorna och plocka bort de som är trasiga eller inte stänger sig.
2. Hacka och stek löken och vitlöken tillsammans med en kvist timjan i oljan.
3. Häll på vinet och musslorna och koka hårt under lock i ca 3 minuter. 
4. Plocka upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig. Låt ligga vid sidan om,
5. Häll i grädden och låt det koka ihop i ca 5 minuter.
6. Lägg tillbaka musslorna och låt det bli varmt. 
Servera!
 
Middag, lättlagat, musslor, skaldjur,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Maja

12 Mar 2015 21:25

Gott!

Kommentera

Publiceras ej