Våra trogna husmansklassiker ska inte underskattas som vardagsmat. Det här går snabbt att äta och är bra mycket godare än Findus fiskpinnar!
Till fisken:
Vita fiskfiléer 1/person
Vetemjöl
Ströbröd
Ägg
Salt & vitpeppar
Rapsolja
Remouladsås:
Majonnäs
Picklad gurka, hackad
Små kapris
Dijonsenap
Gräslök
Persilja
Tillbehör:
Mandelpotatis
Grön sparris
Citron
Dill
Recept
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 minuter.
2. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i kylskåp till servering.
3. Krydda fisken i salt och vitpeppar.
4. Vänd fisken i mjöl, sen vispat ägg och avsluta med ströbrödet.
5. Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek fisken i 1-2 minuter/sida, beroende på hur tjocka de är.
6. Koka sparrisen ca 3 minuter i saltat vatten.
7. Servera med citronklyftor och dill.
fisk,
husman,
middag,
sparris,
1 kommentarer
Robex Lundgren
26 Apr 2015 11:01
mumms
Kommentera