Lamm och betor gör sig ypperligt tillsammans och kompletteras med en kall sås.
Ingredienser:
Lamm i bit utan ben 1,5 kg
Honung 1dl
Rosmarin
Vitlök 6 klyftor
Flingsalt rikligt
Citron saft av 1
Rödbetor ungefär 1/person och 1 till dekoration
Gulbetor 1/person
Créme fraiche 2 dl
Chevre 100g
Gräslök
Recept:
1. Blanda honung, rosmarin, pressad vitlök, pressad citron och citron. Pensla över hela lammbiten.
2. Tillaga på 250 grader tills lammet har fått fin färg. Sänk sedan temperaturen till 120 och tillaga tills lammet har en innertemperatur på 55 grader. Låt vila.
3. Koka betorna i separata kastruller tills de är mjuka. Spara 1 rödbeta som du skalar och hyvlar i mandolin.
4. Skala rödbetorna och skär dom i klyftor.
5. Skär kanterna av chevren och mixa den med creme fraiche. Blanda ner gräslök.
6. Servera.
betor,
lamm,
middag,
ost,
Kommentera