Så fort solen börjar värma så får jag hopp om sommaren. Den här friska rätten är perfekt för sådana dagar! Tonfisken kan ententen stekas eller grillas, se bara till att den inte blir överstökat. Den ska vara rå i mitten.

Ingredienser
Tonfiskfilé 400 g
Mango 1
Avokado 1
Gul lök 1 liten
Lime 1
Tomat 1
Vit balsamvinäger 2 msk
Olivolja 4 msk
Chili
Färsk mynta
Salt & peppar
Ev solrosolja till stekning

Recept
1. Skala och tärna mango och avokad. Tärna tomat och hacka lök och chili.
2. Blanda i en skål med en halv pressad lime, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och peppar. Ställ i kylskåp till servering.
3. Salta och peppra tonfisken och stek i solrosolja eller grilla. 1-2 minuter per sida.
4. Servera med mynta och skivor av lime.

fisk, grilla, middag,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej