En smakrik och frisk vegetarisk paj.

Ingredienser pajdeg:
Vetemjöl 1,5 dl
Grahamsmjöl 1,5 dl
Smör 75 g
Vatten

Ingredienser fyllning:
Mangold 70 g
Spenat 70 g
Soltorkad tomat 1 dl
Kalamataoliver 1 dl
Schalottenlök 4 små
Fetaost 150 g
Mild ost som ger fin yta 100 g riven
Tomat 1
Smör till stekning

Mjölk 1,5 dl
Grädde 1,5 dl
Ägg 3
Salt & peppar
Gräslök

Recept:
1. Knåda ihop ingredienserna till degen, tillsätt lite vatten om degen är smulig.
2. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet i 10 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Gaffla pajskalet och sätt det i ugnen i 10 min.
5. Hacka löken och stek med spenat och mangold.
6. Hacka oliverna och de soltorkade tomaterna.
7. Vispa ihop ägg, mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar och gräslök.
8. Fyll pajskalet. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomater och oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen. Skiva tomaten och lägg den överst.
9. Grädda tills äggstanningen har stelnat,och pajen fått färg, ca 25-30 minuter.

middag, paj, vegetariskt,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej