Söndagssteken som sakar bra både varm och kall och därför är ypperlig att göra dina kollegor avundsjuka i lunchrummet på måndagen också.
Rostbiff
Benfri nöt i bit, ex fransyska 1 kg
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Salta och peppra steken och lägg den i en ugnssäker form.
3. Tillaga tills den är 55 grader inuti för en fint rosa biff.
4. Låt vila i 15 minuter.
Potatisgratäng
Potatis 1 kg
Gul lök 1
Vitlök 2 klyftor
Västerbottenost ca 3 dl riven
Vispgrädde 2 dl
Mjölk 3 dl
Salt & peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen och löken tunt.
3. Fördela potatis, lök och det mesta av osten i en ugnsform och krydda allt eftersom.
4. Häll över mjölken och grädden och avsluta med resten av osten.
5. Tillaga tills potatisen är mjuk, testa med tandpetare. Avsluta tillagningen högt upp i ugnen för att få mer färg.
Långkok,
biff,
Kommentera