Vill du lyxa till fredagens texmex så är det här en utmärkt och lättlagad förrätt.
Förrätt till två:
Salmalax 180 g
Majonnäs 1 msk
Lime
Färsk koriander
Salt
Laxrom
Avokado 1
Creme fraiche 1-2 msk
Lime
Tortilla 1
1. Mixa avokado med creme fraiche och limesaft, smaka av och ställ i kylskåpet.
2. Skär tortillan i smala tårtbitar och stek i en torr stekpanna på hög värme tills de blivit hårda, vänd och ta bort från värmen. Håll koll, de bränns lätt!
3. Skär laxen i små kuber. Blanda med majonnäs så att det håller ihop. Krydda med limesaft, koriander och salt.
4. Forma puckar av laxblandningen med hjälp av till exempel ett glas på tallrikarna och täck med laxromen.
5. Servera med avokadocreme och den stekta tortillan.
avokado,
fisk,
förrätt,
Kommentera