Pilligt, men inte svårt att få till, och så är det ju så gott att det inte krävs så mycket tillbehör. 

Ingredienser:
Potatis, mjölig 800 g
Vetemjöl 6-7 plus extra att strö med
Ägg 1 st
Olivolja 1 msk
Smör 50 g
Salvia
Basilika
Persilja
Bacon
Parmesan

Recept:
1. Koka och skala potatisen. Mosa den ännu varma potatisen och knåda den till en deg med mjöl, ägg och olja. 
2. Dela och rulla ut degen i längder med ca 1 cm i diameter, strö över mjöl så att det inte fastnar. Skär små bitar och rulla varje gnocchi mot en gaffel så att den får ett randigt mönster på ena sidan och en liten grop på den andra.
3. Koka gnocchin i saltat vatten några stycken i taget. När de flyter upp är de klara. Ta upp med en hålslev och låt rinna av.
4. Skiva och stek bacon. Låt rinna av på hushållspapper men behåll fettet i pannan.
5. Tillsätt smör och kryddor i pannan och stek gnocchin tills den får lite färg.
6. Servera med parmesan.
gnocchi, italienskt, middag,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej