Lyxigt och lättlagat när det är som bäst shitaken är ett trevligt komplement till tryffelsmaken. Servera med en god Barolo.
Ingredienser:
Färsk spagetti
Shitake
Grädde
Tryffel
Tryffelpasta
Svampfond
Salt
Schalottenlök
Vitlök
Persilja
Basilika
Parmesan
Smör
Olivolja
Gott bröd
Recept:
1. Skiva svampen och hacka löken och stek i en het panna med olivolja och smör.
2. Koka pastan.
3. Tillsätt grädde, fond, basilika och persilja till löken och svampen och låt det koka upp. Smaka av med salt.
4. Blanda i pastan, en klick smör och tryffelpasta.
5. Hyvla tryffeln och riv parmesanen.
6. Servera pastan och toppa med tryffel, parmesan och persilja och en skiva gott bröd.
italienskt,
pasta,
svamp,
tryffel,