En god vardagsmiddag med krispig kyckling och salt fetaost.
Ingredienser till kycklingen:
Kycklinglår med skinn
Oliver
Vitlök
Olivolja
Färska kryddor som basilika, persilja, koriander, timjan
Smör till stekning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka och blanda vitlök oliver och kryddor i en bunke och ringla över lite olivolja.
3. Lossa lite lätt på skinnet på kycklinglåren så att du får in röra under.
4. Stek skinnsidan i smör och olivolja tills det får en fin gyllene färg.
5. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn i cirka 25 minuter tills kycklingen är genomlagad.
Sallad:
Mogen avokado
Färsk spenat
Fetaost
Olivolja
Salt
1. Stek spenat tills den blir mjuk i olivolja och salta lätt.
2. Stek fetaosten i riktigt med olivolja på hög temperatur under någon minut på vardera sida.
3. Skär avokadoköttet i tärningar och blanda med spenaten.
Servera!
Avokado,
Grönsaker,
Kyckling,
Middag,
Ost,
Vardagsmat,
fågel,
Kommentera